fbpx

8. Večer Dobrega stika

Avtor

Karin Okorn

Si predstavljate, da bi pred prihodom na družabni dogodek v zadnjem hipu organizator rekel, da boste govorili v mikrofon? Vi pa nimate nobenega scenarija in niti približno se vam ne sanja, o čem bi govorili. Nekateri z javnim nastopanjem nimajo težav, ampak jaz nisem med njimi. Za morebiten nastop bi si vzela večdnevne priprave, pisala scenarije in s preveč treme prišla na oder. Najverjetneje moj nastop ne bi bil vrhunski.

No, Nina je imela skrivni načrt. Kako se je dogodek, ki smo ga nepričakovano (ja, nihče ni nič vedel!) soustvarili vsi obiskovalci, odvil ravno v pravo smer, je umetnost delovanja ekipe Dobrega stika. Zadovoljil je vse čute vseh prisotnih. In čeprav je tisti večer 7. marca lilo kot iz škafa, smo bili v varnem zavetju podzemnega domžalskega kluba Blunout in uživali v prijetnem vzdušju Večera Dobrega stika.

Vsaj tako smo mislili. Dež res ni padal po nas, nas je pa napralo z druge strani.

Dogodek je bil v osmih letih tradicionalnega Večera Dobrega stika popolno presenečenje. Celo za Nino!

 

Sposobni smo več, kot mislimo

Zgodilo se je namreč to, kar se na srečanjih, dogodkih in delavnicah Dobrega stika vedno zgodi; vsi so sproščeni, vsi so odprti in prav vsi so presenečeni. In vedno se nekaj novega naučijo. To je formula Dobrega stika.

Posebnost Večera sta bili spontanost in sproščenost. Soustvarili smo ga prav vsi. Nina se je s sproščenim uvodnim pozdravom in čudovito recitacijo pesmi o praznovanju spomnila na rojstni dan svojega sodelavca. Z bučnim aplavzom smo voščili Igorju. On je bil prvi presenečen.

Presenečenja se tukaj niso končala.

Samozavestno je stopil na oder. En mlad fant. Predstavil se je kot ustvarjalec besed. Jaz sem ga prvič videla in nisem vedela točno, kaj bo počel. Mojster besed, Umetnost Misli, Urh Mlakar, freestyler, rime pa to. Mislim, on nas je pa sezul. To je bila totalna improvizacija. In to vrhunska! Fant je v nekaj minutah nastopa skoval toliko rim in jih tako inteligentno povezal, da so nam čeljusti popadale. Od neustavljivega aplavza do nekontroliranega smeha nas je dodobra sprostil. Sicer si nisem niti ene rime zapomnila, ampak vem, da so bile vrhunske.

 

Nihče noče mikrofona, dokler …

In potem se je Nina z iskricami v očeh in malce nagajivim pogledom pošalila in rekla: »Naj dvignejo roke tisti, ki bi želeli danes govoriti v mikrofon.« Smeh je bil zagotovljen. Vsi smo se začeli sproščeno smejati, češ, pa saj noben noče mikrofona. Ta je pa res dobra, Nina. Saj si mislite, a ne? Prav nobenih rok ni bilo v zraku.

Vse, kar sem napisala v zadnjem odstavku je čisto res. Točno tako je bilo. Le ena stvar ni resnična – Nina se ni šalila. Ona je mislila resno.

Brez predhodne napovedi smo se znašli v vlogi govorcev, vsak s svojo zgodbo, brez sledi treme ali strahu. Samozavestno smo si podajali mikrofon in Nina je vsakemu namenila pozornost in vprašanje. Pa to je noro, sem si rekla! Kako prefinjeno nas je prepričala, da smo prav vsi govorili v mikrofon. Jaz kaj takega še nisem doživela. Še nekaj minut nazaj smo vsi tiščali roke pod mizo, ko je Nina vabila z mikrofonom.

 

Vsi smo se (s)poznali

Seveda nič ni bilo tako, kot bi človek pričakoval. Prideš na dogodek, se parkiraš za najljubšo mizo, se udobno usedeš in čakaš, da se program odvije. Ampak ne, če si na dogodku pri Nini. Ona vedno poskrbi, da dvigneš tazadnjo in se magari presedeš. Da je bolj zabavno. Pa smo se razsedli po astroloških znamenjih, ki so bila nalepljena na mizah. Saj smo videli prej neke nalepke virgo, pa scorpio in to. Nismo pa vedeli, da se bomo device družile skupaj za svojo mizo. Igra se je začela. Neli je poskrbela, da smo spoznali vse ovne in leve, pa rake in device in vse ostale astrološke živalice.

Bik svojo pot trmasto brani, dvojček je včasih na drugi strani. Rak v lupini čustva skriva, v soncu se lesketa levja griva.

To je samo moj poizkus rimanja. Urh je pač zmagal. Po zabavnem druženju in humorni predstavitvi astroloških znamenj, je ponovno stopil na oder. Mislim, da si noben ni tako dobro zapomnil vseh posebnosti in skrivnosti rakov in levov, pa ovnov in kozorogov, kot si jih je Urh. Spet je improviziral in spesnil toliko zanimivih in zabavnih rim, da nas je še drugič spravil v delirij. Bili smo naravnost očarani! Ne pretiravam.

Žiga je poskrbel za zabavno igro z vprašanji in ena udeleženka Večera si je priigrala nagrado – brezplačno individualno uro coachinga z Nino! Srečnica. Ostali smo izviseli. Pa drugič.

 

Nina – connecting people

Večer se je nadaljeval v sproščenem vzdušju in nobenega razloga ni bilo, da se ne bi zabavali. Prav o vsakem smo nekaj vedeli in nihče ni bil bolj izpostavljen, kot drugi. Nina je z ekipo odlično poskrbela, da smo se povezali. Ustvarjala so se nova poznanstva, smeha je bilo polno. Za tako sproščen dogodek se seveda spodobi tudi živa glasba, ki nas je zabavala pozno v noč.

Dogodek je pustil pečat. Osmi Večer Dobrega stika je bil točno to – Večer Dobrega stika. Skoraj težko bi bolje opisala. Nina je tudi tokrat poskrbela za vrhunsko doživetje prav vseh obiskovalcev. Velikodušno nam je predala mikrofon, zaupala nam je vodenje in nam dala prostor, da smo vsi doživeli nepozabno izkušnjo. To premore samo vrhunski vodja, ki profesionalno in odlično ustvarja dobre stike. Tole, kar je rekla Neli, absolutno drži; Nina – Connecting people. Za vas ne vem, ampak zase vem, da je bil to moj prvi Večer Dobrega stika, vendar ne zadnji. Kdo ve, kaj bo Nina pripravila za naslednje leto. Si pa lahko mislim, da bo Večer vrhunski. Se vidimo čez eno leto.

 

 

 

Deli ta prispevek s prijatelji

Prejmi nasvete na svoj email

Če želiš prejemati še več nasvetov iz sveta javnega nastopanja ali komunikacije, se prijavi na novičke, ki izhajajo enkrat mesečno!

Več
prispevkov

BREZPLAČEN VIDEO

Vas zanima, kaj počnejo samozavestni govorniki? Odkrijte 3 enostavne trike za samozavesten nastop.

Vpišite svoje podatke za takojšen ogled videa