fbpx

Inovativnost na odru

Avtor

Nina Dušić Hren

Ko nastopamo, si želimo, da bi si nas poslušalci zapomnili. Da bi po predavanju prišli do nas in nam čestitali. Da bi jim naša ideja odprla oči in da bi začeli z majhno spremembo v svojem življenju. Kako pa priti do učinkovite predstavitve? Zagotovo je pot do tja tlakovana z inovativnostjo.

Bill Gates je pri predstavitvi malarije spustil komarje v zrak in izjavil, da ne vidi razloga, zakaj bi imela samo revna populacija priložnost za tako izkušnjo. Jill Bolte Taylor je na TED oder prinesla prave človeške možgane, ko je predavala o svoji izkušnji možganske kapi. Te zgodbe pričajo o tem, da ob navalu neštetih predstavitev, povzročimo učinek pri poslušalcih, če smo drugačni. Prostovoljni prispevki za boj proti malariji so se po tej predstavitvi namreč zvišali.

Ste kdaj na oder prinesli kakšen material, rekvizit? Ste pomislili že na uporabo glasbe? Pričevanjem svoje stranke? Na našem dogodku se je ena izmed nastopajočih poigrala z lučmi (poglej video), drugi je namesto Powerpointa izbral tablo. Pomembno je, da pripomočke uskladimo s tematiko in našim namenom predstavitve. Za primer lahko vzamemo Večere dobrega stika, kjer povezovalci neprestano spodbujajo interakcijo (dober stik z občinstvom) – sprašujejo, skupaj pojejo, izvajajo mehiški val – saj je to del našega namena. Samo pogumno.

Deli ta prispevek s prijatelji

Prejmi nasvete na svoj email

Če želiš prejemati še več nasvetov iz sveta javnega nastopanja ali komunikacije, se prijavi na novičke, ki izhajajo enkrat mesečno!

Več
prispevkov

BREZPLAČEN VIDEO

Vas zanima, kaj počnejo samozavestni govorniki? Odkrijte 3 enostavne trike za samozavesten nastop.

Vpišite svoje podatke za takojšen ogled videa