fbpx

Odhod z odra odraža vašo samozavest

Avtor

Nina Dušić Hren

Kolikokrat ste zaslišali: “To je to!”, ko je nekdo zaključil svoj govor? Se zavedate, da tudi sami kdaj na hitro zaključite svoj govor? Če niste prepričani, poglejte kakšen posnetek svojega govora, za hec! 😉

Govorniki, ki se na svoj govor ne pripravijo, večkrat ne vedo, kako nastop zaključiti. Ko zaznajo, da občinstvo ni razumelo, da so z govorom zaključili, izrečejo: “To je to!”. Še več, sklonijo glavo in odkorakajo na svoj sedež.

Če želite govor udarno zaključiti tako, da bo izkazal vašo kredibilnost in samozavest, poskusite sledeče. Po povzetku vašega govora, s katerim boste nakazali, da zaključujete, še enkrat ponovite glavno idejo govora v enem stavku. Takoj za tem se zahvalite. Ko boste izrekli  besedo hvala, bodo naenkrat vsi razumeli, da ste zaključili in bodo verjetno začeli ploskati.

Zdaj pa pomembni trenutek odhoda z odra! Ostanite na odru, v glavi štejte vsaj do tri in aplavz sprejmite. Ta trenutek je lahko velik izziv. Med štetjem se lahko samo smehljate in ste veseli, da ste govor dobro izvedli. Sama največkrat tudi pokimam. Šele nato zapustim oder. Na ta način boste pokazali, da ste dali vse od sebe, ste ponosni na to in zdaj z veseljem sprejmete tudi zahvalo s strani občinstva.

Če vas zanima še ena pomembna sestavina zaključka govora, ne prezrite članka: Kako naj zaključim svoj govor.

Kdaj boste imeli naslednjič priložnost za samozavesten odhod z odra? Sporočite mi, kako vam bo šlo. Zanima me!

Deli ta prispevek s prijatelji

Prejmi nasvete na svoj email

Če želiš prejemati še več nasvetov iz sveta javnega nastopanja ali komunikacije, se prijavi na novičke, ki izhajajo enkrat mesečno!

Več
prispevkov

BREZPLAČEN VIDEO

Vas zanima, kaj počnejo samozavestni govorniki? Odkrijte 3 enostavne trike za samozavesten nastop.

Vpišite svoje podatke za takojšen ogled videa