Možgani so organ, ki porabi ogromno energije. Kadar poslušamo predavanje ali smo na delavnici, se potreba po kalorijah še poveča. Zato smo pri Dobrem stiku posebno pozorni na to, da hrane nikoli ne zmanjka. Saj veste, če osnovne potrebe niso zadovoljene, potem je vse ostalo brez pomena. Če si lačen, si čist’ drugačen in težko slediš novi snovi.
V modi naj bi bili samo zdravi prigrizki. Pa se je na delavnicah vseeno izkazalo, da se večina rada pregreši, ko nihče od domačih ne gleda. Konec koncev se ne izobražujemo vsak vikend, kajne?
Mi predlagamo tak meni:
PIJAČA
Kava in zeleni čaj za tiste, ki potrebujejo poživitev. Mleko naj bo vedno rastlinsko. Izkušnja pitja mleka bo tako za nekatere malo drugačna. Drugi, ki navadnega mleka ne pijejo, pa bodo presrečni.
Zeliščni čaj in limonada ali bezgov sok z ingverjem. Izbira je seveda odvisna od mrzlih ali vročih dni. V trgovinah Drogerie Markt prodajajo stekleničke z bio limoninim ali ingverjevim koncentratom, da se ne boste mučili z ožemanjem.
Voda naj bo obvezno iz pipe in v vrču. Nikakor ne želimo zaradi našega dogodka obremeniti narave s plastenkami.
HRANA
Vedno ponudimo nekaj svežega sadja ali zelenjave. Na primer banane ali narezano jabolko, ki ima, posuto s cimetom, vedno “uau” učinek na udeležence. Prav tako narezan korenček ali kumare začinjene z malo popra.
Preverjeno, ne pozabite na piškote ali čokolado za sladkosnede. Oreščki pa naj bodo za tiste, ki niso sladkosnedi 🙂
Prosim, ne pozabite tudi na okolje in ga varujte. Če le imate možnost, se ognite plastiki. Kupite hrano brez embalaže in pijačo v steklu. Prinesite svoj pribor ter steklene ali keramične kozarce. Udeležence povabite, da prinesejo svoje bidone.
Če vas zanima, kako še izvesti inovativno predavanje ali delavnico, ne spreglejte članka Inovativnost na odru!